Sofia Dental Meeting 2019

Cristian_Dinu.jpg
Доц. Кристиян Дину, Румъния

Доц. Кристиян Дину е консултант по орална и лицево-челюстна хирургия в Университета по медицина и фармация „Iuliu Hatieganu” в Клуж-Напока, Румъния. Основава денталната клиника „Мед Артис Дент“ по орална имплантология, естетична дентална медицина и периодонтология.

Лектор на множество национални и международни научни конгреси по орална и лицево-челюстна хирургия и орална имплантология. Изследовател в повече от 10 европейски и национални научни проекти. Той има петнадесетгодишен опит в сферата на оралната имплантология.

Носител е на няколко награди от национални и международни научни събития. Той е автор и съавтор в повече от 40 статии в национални и международни списания. Съавтор в 5 специализирани книги.

Генерален секретар на Romanian Society of Oral and Maxillofacial Surgery, член на European Association for Cranio-Maxillofacial Surgery, International Association of Oral and Maxillofacial Surgery, Arbeitsgruppe für Ostheosynthesefragen AOCMF, International Team for Implantology, и т.н.

 

09:00 - 11:00, 06 октомври (неделя), 2019, стая: Planmeca
ЛЕКЦИЯ "Биологични и технологични фактори, оказващи влияние на естетиката при възстановявания върху единични и множествени импланти”

Съвременната имплантология представлява постоянно предизвикателство за постигане на отличен естетичен резултат, заедно с възстановяването на загубената функция и добрата прогноза за получения резултат. Един от многобройните етапи на лечението при постигането на тази цел е хирургично възстановяване на дефектите на алвеоларния гребен. В литературата са описани многобройни методи за аугментация на алвеоларния гребен, според морфологията на дефекта и вида на протетичната реконструкция. Ще бъдат представени научни и клинични доказателства, базирани на широк спектър от процедури по аугментация в зависимост от вида на дефекта, материала за реконструкция и концепцията за лечение. Ще се разгледат всички видове дефекти, от дехисцентни дефекти и фенестрации, тънък гребен с хоризонтален костен дефицит, вертикални дефекти до комбинирани хоризонтални и вертикални дефекти на алвеоларния гребен. Методите на реконструкция варират от GBR техники с автоложна кост и биоматериали, резорбируеми мембрани или титаниеви нерезорбируеми мембрани до различни техники с костни блокове – онлей (onlay), шел (shell), хоризонтална или вертикална аугментация с интраорален или екстраорален източник на костна тъкан, комбинирани вертикални и хоризонтални техники с автоложни костни блокове и GBR, преместване на долния алвеоларен нерв. Ще бъдат разгледани мениджмънта на меките тъкани с FGG, CTG и коригиращи техники в естетичната зона при импланти с открити части.

 

ОПЕРАЦИЯ НА ЖИВО - Хоризонтална костна аугментация с имедиантно поставяне на импланти  AnyRidge

След първата част, която ще се състои от теоретично представяне на процедурата, включваща етиология, клинична и образна диагноза, хирургично лечение и дискусия на някои клинични случаи, следва операция на живо с имедиантно поставяне на импланти AnyRidge. В зависимост от проспективния клиничен случай, поставянето на имплантите може да бъде последвано от хоризонтална костна реконструкция, използвайки GBR техника с алографт и резорбируема мембрана, фиксирана с пинове или периостални шевове, мениджмънт на ламбото за пасивно затваряне и техники за зашиване. Можете да откриете повече детайли за клиничния случай на пациента на Mega'Gen Implant Bulgaria.

 

 dr.bodrogi-2503190951 (1).jpeg
Д-р Атила Бодроги

Д-р Бодроги завършва Денталния факултет на Университета по медицина Семелуайс, Унгария с отличие през 1992 г. и открива частна практика в централната част на Будапеща. След като няколко години работи като общопрактикуващ лекар,  през 2001 г. специализира естетична дентална медицина. Основният му фокус е върху всеобхватните процедури. Завършва учебна програма към Академията Доусън във Флорида. Започва да се занимава с имплантология през 1996 г., но получава своята диплома по дисциплината през 2008 г., след като завършва магистърска програма по имплантология в UCLA, Лос Анджелис. Отдаден на идеята да споделя своя практически и теоретичен опит, той води лекции в университета в Сегед между 2008- 2010 г. Публикациите му по естетична зъбна медицина и имплантология са отпечатани в национални и международни професионални издания. Често изнася лекции на вътрешни и международни събития.

През 2014 г. открива свой тренировъчен център в Будапеща: "Институт Бодроги"- образователен център по съвременна стоматология, където провежда персонализирани лекции и демонстрации на живо на случаи по дентална фотография, естетична дентална медицина и имплантология на колеги от цял свят.

През 2015 г. е избран за член на Международния International Aesthetic Masters. Член е на експертите на Dental XP,  признат от TEAM ATLANTA. Членува още в American Academy of Cosmetic Dentistry, European Society of Cosmetic Dentistry. Един от учредителите на Hungarian Academy of Esthetic Dentistry. Активен член на Academy of Osseointegration and Dental Technician Guild.

 

09:00 - 13:00, 04 октомври (петък), 2019, Стая: H
"Стратегии за имедиантно имплантиране" – Практически курс по поставяне на импланти AnyRidge.

Поставянето на имплантати в естетичната зона е предизвикателство при повечето клинични случаи. Търсеният от пациентите приятен външен вид на крайното възстановяване може да бъде постигнат, само ако клиницистът е запознат с биологичното поведение на екстракционните полета. Литературните източници показват, че предната букална стена е много тънка, чуплива и ние трябва да запазим колкото се може по-голям обем костна тъкан, за да направим възможно  заместването на екстрахираните зъби с имплантати с дългосрочна прогноза.

Има множество техники, развити с цел подпомагане на хирурзите в запазването на здрави зъбни структури при планиране на имплантологичното лечение.

Този курс е предназначен за имплантолози, които искат да подобрят своите умения, така че проведените от тях процедури да бъдат минимално инвазивни и "тъканно отговорни".

Основни теми:

  • Какъв да бъде подходът ни към следекстракционните полета, за да се минимализира загубата на кост?
  • Разбиране на концепцията за "Нулева загуба на кост ";
  •  Изясняване на плюсовете и минусите на имедиантно и отложено поставяне на имплант.
  • Важността на подхода "Dual Zone" и "Prosthetic Seal";
  • Вземане на решение: с или без ламбо;
  • Правилно поставяне на имплантатите в екстракционното поле за постигане на идеални резултати?

 

Top